Luka Koper – Društvo MDS uspelo s tožbo zoper imenovanje revizorja na aprilski skupščini

NatisniNatisni

Sodišče je razveljavilo sklep, sprejeti na aprilski skupščini Luke Koper, d.d. Društvo Mali delničarji Slovenije je v imenu delničarja preko odvetniške družbe Križanec & Potočnik, vložilo izpodbojno tožbo na sklep o imenovanju posebnega revizorja. Naj spomnimo, da je predlagani sklep iz 21. skupščine predvideval, da revizorja imenuje nadzorni svet za posle, ki so jih nadzirali ravno člani NS, ki bi proti samim sebi imenovali revizorja. Okrožno sodišče v Kopru je razsodilo, da se skupščinski sklep v celoti razveljavi, kar je zahtevalo tudi Društvo MDS, saj je bil sklep v popolnem nasprotju z veljavno zakonodajo.

Ljubljana in Koper, 19. junij 2013

Kakšno bo bodoče upravljanje države z naložbo v Luki Koper

Kot smo že poročali po skupščini, ki je potekala 5. aprila, so državni upravljavci sprva večkrat preklicali in znova zahtevali izvedbo skupščine Luke Koper in jo na dan zasedanja celo hoteli vnovič preklicati, vendar pa je skupščina kljub temu potekala in med drugim izglasovala tudi popolnoma nezakonit sklep, čemur je sedaj pritrdilo tudi pristojno sodišče.

V Društvu MDS upamo, da bo bodoče postopanje države in podrejenih organov, bolj korektno, predvsem pa v skladu z veljavno zakonodajo in ne vsakokratno politično voljo, ki nima nobene zveze z gospodarskimi družbami, v katerih imajo tudi mali delničarji pomembno vlogo.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.